Składniki:
2 szklanki płatków owsianych
1 szklanka gotowego musli (z płatkami owsianymi)
3 łyżki sezamu (dałam biały i czarny)
3 łyżki jagód goji
2 łyżki nasion chia
2 łyżki siemienia lnianego
2 łyżki pestek dyni
szczypta soli
200 g masła orzechowego
150 g miodu
100 g gorzkiej czekolady
100 ml oleju kokosowego
W misce mieszamy suche składniki, sezam wcześniej prażymy na suchej patelni. W garnku podgrzewamy masło orzechowe, czekoladę i olej kokosowy do rozpuszczenia się czekolady. Dodajemy suche składniki, dokładnie mieszamy i wykładamy na wyłożoną papierem blachę. Chłodzimy w lodówce, następnie wykrawamy batony.
O, jakie ładne pojemniki z tyłu!
OdpowiedzUsuńPojemniki swego czasu dostępne były w Pepco, mniejsze (moje) i większe rozmiary. Były jeszcze inne wzory :)
Usuń