SZPARAGI MY LOVE! Jak to dobrze, że już wiosna i sezon szparagowy w pełni. Co roku wyczekujemy kiedy pojawią się na targowiskach, gotowi zapłacić niemałe pieniądze by zjeść pierwszą porcję. Dzisiaj proponuję Wam białe szparagi, które najbardziej smakują mi ugotowane w zupie. Od jakiegoś czasu jestem na diecie bez nabiału, dlatego zamieniłam śmietanę na mleko kokosowe i powiem, że pyszna to była zmiana. Zupa jest banalnie prosta, spróbujcie sami.
Składniki:
pęczek białych szparagów
1-1,5 l bulionu z warzyw
pół puszki mleka kokosowego
Obieramy szparagi, kroimy na kawałki, gotujemy do miękkości w bulionie z warzyw. Dosładzamy odrobiną cukru, żeby pozbyć się goryczki. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy mleko kokosowe. Serwujemy z natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli masz jakieś pytania, albo uwagi pisz śmiało!
Z góry dziękuję za odzew.