Składniki dla 4 osób:
300g makaronu razowego (ja wybrałam Penne)
200g Kalettes
1 łyżka oliwy z oliwek
100g Chorizo
1 cebula
1 ząbek czosnku
puszka pomidorów
pół łyżeczki płatków chili
2 łyżki startego Parmezanu
Gotujemy makaron według zaleceń na opakowaniu, 3-4 minuty przed końcem wrzucamy Kalette przekrojone na pół. W tym czasie podgrzewamy oliwę na patelni, podsmażamy przez ok. 5 minut na niej pokrojone w plastry Chorizo, posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodajemy pomidory, dusimy kilka minut, aż się rozpadną, dodajemy odrobinę wody z gotowania makaronu i dusimy jeszcze przez chwilę. Makaron i Kalettes odcedzamy, wrzucamy na patelnię z Chorizo i pomidorami, mieszamy. Posypujemy startym Parmezanem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli masz jakieś pytania, albo uwagi pisz śmiało!
Z góry dziękuję za odzew.