piątek, 29 kwietnia 2016

Pulpeciki z indyka.

Dzisiaj proponuję Wam pyszne, aromatyczne pulpeciki z indyka, z szałwią i białym serem. Pulpeciki to idealny pomysł na danie obiadowe, trochę inne niż tradycyjne pulpety z wieprzowiny. Jestem pewna, że polubi je cała Wasza rodzina, włącznie z dziećmi.

Pulpeciki z indyka.


Pulpeciki z indyka.


Składniki:

1/2 kg mielonego mięsa z indyka
100 g wędzonego boczku
cebula
10 liści szałwii
100 g białego sera
3 łyżki bułki tartej
2 jajka
sól
pieprz
mąka do obtoczenia
2 łyżki oliwy

Boczek, cebulę, szałwię miksujemy w malakserze, dodajemy mięso mielone i mieszamy dokładnie . Następnie dodajemy ser, bułkę tartą oraz jajka. Przyprawiamy solą i pieprzem. Formujemy pulpety większe od orzecha włoskiego i lekko obtaczamy w mące. Podsmażamy ze wszystkich stron na oliwie. Podajemy z kaszą, ryżem lub ziemniakami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeśli masz jakieś pytania, albo uwagi pisz śmiało!
Z góry dziękuję za odzew.