Śledzik na święta musi być, a najlepiej taki w buraczkach. Ja od niedawna jem śledzie (do wszystkiego trzeba dorosnąć) i te należą chyba do moich ulubionych. Warto przygotować je ciut wcześniej, żeby miały czas się przegryźć.
Składniki:
500 g śledzi matias
2 ugotowane buraki
1 cebula
4 korniszony lub ogórki kiszone
3 łyżki śmietany 18%
3 łyżki majonezu
pieprz, sól
Matiasy kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę siekamy drobno, buraki, ogórki kroimy w cienkie plasterki. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy, dodajemy majonez i śmietanę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy do słoików i do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli masz jakieś pytania, albo uwagi pisz śmiało!
Z góry dziękuję za odzew.