środa, 13 grudnia 2017

Śledzie w buraczkach.

Śledzik na święta musi być, a najlepiej taki w buraczkach. Ja od niedawna jem śledzie (do wszystkiego trzeba dorosnąć) i te należą chyba do moich ulubionych. Warto przygotować je ciut wcześniej, żeby miały czas się przegryźć.

Śledzie w buraczkach.



Składniki:

500 g śledzi matias
2 ugotowane buraki
1 cebula
4 korniszony  lub ogórki kiszone
3 łyżki śmietany 18%
3 łyżki majonezu
pieprz, sól

Matiasy kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę siekamy drobno, buraki, ogórki kroimy w cienkie plasterki.  Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy, dodajemy majonez i śmietanę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy do słoików i do lodówki.

Śledzie w buraczkach.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeśli masz jakieś pytania, albo uwagi pisz śmiało!
Z góry dziękuję za odzew.