W zeszłym tygodniu miałam przyjemność spotkać się w "babskim" gronie na warsztatach kulinarnych w restauracji Rotondo, która mieści się w Okrąglaku. Motywem przewodnim była kuchnia hiszpańska pachnąca kwiatami. My, wielkopolskie blogerki kulinarne, pod przewodnictwem Kasi Szatkowskiej, wyczarowałyśmy hiszpańskie specjały przyozdabiając je kwiatami jadalnymi. Czujnym okiem przyglądała się nam Pani Edyta,
współwłaścicielka restauracji, dopingując nas do
pracy. A co udało nam się przyrządzić tamtego wieczoru możecie zobaczyć na zdjęciach, które zamieszczam dzięki uprzejmości Pani Edyty Dudek.
Napracowałyśmy się jak te mrówki, ale w bardzo przyjemnej atmosferze. Efekt naszej pracy to: panierowane jajka przepiórcze, gazpacho andaluzyjskie, tortilla de patatas, paella marinara, gulasz madrycki, krem kataloński oraz churros z sosem czekoladowym. Wszystko było smaczne, ja osobiście z Ola in the kitchen przygotowywałam gulasz madrycki. Wpis z tym gulaszem już niebawem na blogu, bowiem nie omieszkałam wykonać go ponownie w domu :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli masz jakieś pytania, albo uwagi pisz śmiało!
Z góry dziękuję za odzew.