Składniki:
250 g mąki pszennej
100 g mąki orkiszowej
2 jajka (L)
120 g oleju kokosowego
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki sody
puszka mleka kokosowego (1,5 szkl.)
czerwona porzeczka
W osobnych miskach mieszamy suche oraz mokre składniki. Następnie łączymy je razem za pomocą miksera. Blachę do muffinek wykładamy papierem lub gotowymi papilotkami. Wypełniamy ciastem do 3/4 wysokości. Na wierzchu układamy owoc. Pieczemy 35 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C.
250 g mąki pszennej
100 g mąki orkiszowej
2 jajka (L)
120 g oleju kokosowego
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki sody
puszka mleka kokosowego (1,5 szkl.)
czerwona porzeczka
W osobnych miskach mieszamy suche oraz mokre składniki. Następnie łączymy je razem za pomocą miksera. Blachę do muffinek wykładamy papierem lub gotowymi papilotkami. Wypełniamy ciastem do 3/4 wysokości. Na wierzchu układamy owoc. Pieczemy 35 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C.
Super przepis, ostatnio właśnie zajadałam się muffinkami czekoladowymi, pora na zmianę scenerii :D
OdpowiedzUsuń