środa, 16 sierpnia 2017

Muffiny kokosowe z czerwoną porzeczką.

Gdy zobaczyłam te muffiny u Pauliny na Instagramie, wiedziałam że muszę natychmiast je upiec. Przyznam szczerze, że nie jadłam dawno tak dobrych muffin, uwielbiam kokosowy smak, który daje mleko kokosowe, do tego kwaśna czerwona porzeczka. Nic dodać nic ująć.

Muffiny kokosowe z czerwoną porzeczką.


Muffiny kokosowe z czerwoną porzeczką.


Składniki:

250 g mąki pszennej
100 g mąki orkiszowej
2 jajka (L)
120 g oleju kokosowego
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki sody
puszka mleka kokosowego (1,5 szkl.)
czerwona porzeczka

W osobnych miskach mieszamy suche oraz mokre składniki. Następnie łączymy je razem za pomocą miksera. Blachę do muffinek wykładamy papierem lub gotowymi papilotkami. Wypełniamy ciastem do 3/4 wysokości. Na wierzchu układamy owoc. Pieczemy 35 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C.


Muffiny kokosowe z czerwoną porzeczką.

1 komentarz:

  1. Super przepis, ostatnio właśnie zajadałam się muffinkami czekoladowymi, pora na zmianę scenerii :D

    OdpowiedzUsuń

Jeśli masz jakieś pytania, albo uwagi pisz śmiało!
Z góry dziękuję za odzew.