wtorek, 20 marca 2018

Makaron w sosie śmietanowym z pieczarkami i porem.

 Dzisiejsze danie należy do tych szybkich. Kiedy nie mam czasu i zbytnich chęci na czarowanie w kuchni przygotowuję makaron, do tego jakieś warzywa z gotowej mieszanki, plus śmietana i oto cała filozofia. Niestety zdarza się też, że nie ma czasu zrobić zdjęć i wrzucić trzeba takie z patelnią.





Składniki:

wędzona pierś z kurczaka
200 g pieczarek
1 por
1 czerwona cebula
200 g śmietany creme fraiche
natka pietruszki
sól, pieprz
300 g makaronu
olej

Pierś z kurczaka kroimy w drobne kawałki, wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i podsmażamy przez kilka minut. Następnie dodajemy pokrojone warzywa (por, cebula), dusimy aż będą miękkie, możemy podlać odrobiną wody. Na koniec dodajemy śmietanę, dodajemy pietruszkę, doprawiamy solą i pieprzem. 
Podajemy z makaronem ugotowanym wedle wskazówek na opakowaniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeśli masz jakieś pytania, albo uwagi pisz śmiało!
Z góry dziękuję za odzew.