niedziela, 8 lutego 2015

Duszona na maśle marchewka z porem.

Duszona marchewka z porem to świetny pomysł na dodatek do mięsa. Ostatnio przygotowałam warzywa w ten sposób i Luby oszalał z zachwytu. "Takie dobre to możesz ciągle robić", usłyszałam. Jestem pewna, że Wam też przypadnie do gustu. 

Duszona na maśle marchewka i por.



Duszona na maśle marchewka i por.




DUSZONA NA MAŚLE MARCHEWKA Z POREM.


Składniki:

2 marchewki
1 por
2 łyżki masła
tymianek
sól, pieprz

Marchewki obieramy, następnie obieraczką formujemy długie paski, jak tagliatelle. Por kroimy wzdłuż by powstały z niego paseczki. Tak przygotowane warzywa dusimy na maśle  do miękkości, dolewając odrobinę wody. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz tymiankiem.

Duszona na maśle marchewka i por.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeśli masz jakieś pytania, albo uwagi pisz śmiało!
Z góry dziękuję za odzew.