Duszona marchewka z porem to świetny pomysł na dodatek do mięsa. Ostatnio przygotowałam warzywa w ten sposób i Luby oszalał z zachwytu. "Takie dobre to możesz ciągle robić", usłyszałam. Jestem pewna, że Wam też przypadnie do gustu.
DUSZONA NA MAŚLE MARCHEWKA Z POREM.
Składniki:
2 marchewki
1 por
2 łyżki masła
tymianek
sól, pieprz
Marchewki obieramy, następnie obieraczką formujemy długie paski, jak tagliatelle. Por kroimy wzdłuż by powstały z niego paseczki. Tak przygotowane warzywa dusimy na maśle do miękkości, dolewając odrobinę wody. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz tymiankiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli masz jakieś pytania, albo uwagi pisz śmiało!
Z góry dziękuję za odzew.