piątek, 28 sierpnia 2015

Bruschetta z pomidorami.

Sezon pomidorowy w pełni, co mnie cieszy niezmiernie bo pomidory uwielbiam. Pomidory, które rosną na słońcu mają taki smak, że można je jeść cały czas i nigdy się nie znudzą! Po sezonie nie smakują już tak dobrze, dlatego warto robić przetwory i jeść słoneczne pomidory przez całą zimę. Dzisiaj propozycja śniadania, włoskie kanapki/grzanki z pomidorkami koktajlowymi.

Bruschetta with cherry tomatoes


Bruschetta with cherry tomatoes


BRUSCHETTA Z POMIDORAMI.

Składniki:

bułki
czosnek
oliwa z oliwek
pomidorki koktajlowe w różnych kolorach
cebula dymka
serek kanapkowy
świeża bazylia
sól i pieprz, świeżo zmielone

Bułki kroimy na pół, nacieramy czosnkiem, skrapiamy oliwą z oliwek. Wstawiamy na kilka minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pozwalamy im się zrumienić. Podpieczone bułki smarujemy serkiem kanapkowym, kroimy pomidorki w połówki i układamy na bułkach. Wstawiamy ponownie na 5 minut do piekarnika, wyciągamy i jeszcze ciepłe posypujemy pokrojoną cebulką, solimy, przyprawiamy pieprzem. Podajemy ozdobione bazylią. Smacznego!



2 komentarze:

Jeśli masz jakieś pytania, albo uwagi pisz śmiało!
Z góry dziękuję za odzew.