wtorek, 1 marca 2016

Puding chia z mlekiem kokosowym i granatem.

Nasiona chia, czyli szałwii hiszpańskiej stały się ostatnio bardzo popularne. I bardzo dobrze, te maleńkie nasionka są źródłem białka (20%), błonnika (25%), magnezu, kwasów tłuszczowych omega-3, cynku, żelaza i można by jeszcze trochę wymieniać. Samo zdrowie! To już mój drugi puding z chia na blogu, tutaj znajdziecie czekoladową wersję. 




Składniki dla 2 osób:

1/4 szkl. nasion chia
puszka mleka kokosowego
2 łyżki cukru
pół laski wanilii

pół owocu granatu

Do garnka wlewamy mleko kokosowe, wsypujemy nasiona, dodajemy cukier, wanilię, zagotowujemy. Przykrywamy pokrywką, zmniejszamy ogień i gotujemy 10 minut. Studzimy. Podajemy z granatem. 


Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Jeśli masz jakieś pytania, albo uwagi pisz śmiało!
Z góry dziękuję za odzew.