Puding chia z mlekiem kokosowym i granatem.
Nasiona chia, czyli szałwii hiszpańskiej stały się ostatnio bardzo popularne. I bardzo dobrze, te maleńkie nasionka są źródłem białka
(20%), błonnika (25%), magnezu, kwasów tłuszczowych omega-3, cynku,
żelaza i można by jeszcze trochę wymieniać. Samo zdrowie! To już mój drugi puding z chia na blogu, tutaj znajdziecie czekoladową wersję.
Składniki dla 2 osób:
1/4 szkl. nasion chia
puszka mleka kokosowego
2 łyżki cukru
pół laski wanilii
pół owocu granatu
Do garnka wlewamy mleko kokosowe, wsypujemy nasiona, dodajemy cukier, wanilię, zagotowujemy. Przykrywamy pokrywką, zmniejszamy ogień
i gotujemy 10 minut. Studzimy. Podajemy z granatem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli masz jakieś pytania, albo uwagi pisz śmiało!
Z góry dziękuję za odzew.