Dziś samo zdrowie, kasza gryczana. Zawiera dużo białka,
węglowodanów i składników mineralnych. Zawiera także witaminy. Ceniona jako pokarm rozgrzewający, często stosowana jest jako dodatek do gorących dań zarówno mięsnych, jak i wegetariańskich. Może także stanowić pełnowartościowy posiłek, jeśli uzupełni się go sosem i surówkami. Znam wiele osób, które nie przepadają za kaszą gryczaną, ja bardzo lubię i dziś postanowiłam pokazać Wam proste danie z jej wykorzystaniem.
KASZA GRYCZANA Z KARKÓWKĄ I POMIDORAMI.
Składniki na osobę:
kasza gryczana 100 g
kotlet z karkówki
pomidorki koktajlowe
zioła (oregano, bazylia, mięta)
oliwa
sól, pieprz
Gotujemy kaszę. Patelni smażymy pokrojony na kawałki kotlet z karkówki. Wcześniej go przyprawiamy. Dodajemy pokrojone na połowy/ ćwiartki pomidorki koktajlowe. Gdy kasza już będzie ugotowana, wrzucamy ją na patelnie i pozwalamy aby obkleiła się ona sosem, który powstał przy smażeniu mięsa. Dodajemy posiekane zioła.
Przepis bierze udział w akcji:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli masz jakieś pytania, albo uwagi pisz śmiało!
Z góry dziękuję za odzew.