W ubiegły weekend, 7-8 czerwca miałam okazję uczestniczyć w warsztatach pierogowych zorganizowanych przez Smakfonię, które odbyły się w Hotelu i Restauracji KASKADA w Kiekrzu. Nie mogę nie wspomnieć o Monice z Pin up Cooking Looking, dzięki której znalazłam się na warsztatach. Na piątkowy wieczór zorganizowano ognisko: kiełbaski, danie zwane prażonym od Pani Ani oraz, uginający się pod ciężarem stół pyszności przygotowanych przez uczestników- blogerów. Czego na tym stole nie było?! Ja przygotowałam ciastka francuskie z pieczarkami i porem. Wieczór minął bardzo szybko, świetnie się nam rozmawiało, do późnej nocy...
Rano po śniadaniu i krótkim odpoczynku na pomoście, zabraliśmy się ostro do pracy. Pani Monika ze Smakfonii odkryła nam tajniki dobrego ciasta na pierogi. Pokazała nam jak wiele jest możliwości jeśli chodzi o farsz. Opowiedziała nam jak ważne są zdrowe produkty z dobrego źródła. Wykonaliśmy najpierw pierogi ruskie, następnie tajskie żółciutkie (ciasto z kurkumą) z krewetkami i białą komosą, a na koniec z rabarbarem.
Po intensywnej pracy nadszedł czas konsumpcji, uszy się wszystkim trzęsły!!!! Wiem, że na pewno zrobię kiedyś pierogi z przepisu Pani Moniki, ale może poszaleję z innymi farszami? :)
To był naprawdę świetnie spędzony czas, aż by się chciało więcej! Dowód? Popatrzcie na zdjęcia!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli masz jakieś pytania, albo uwagi pisz śmiało!
Z góry dziękuję za odzew.