piątek, 25 stycznia 2013

Smaki Hiszpanii...

Dziś znowu o warsztatach, tym razem kuchnia hiszpańska w Restauracji Dąbrowskiego 42. Były to moje drugie warsztaty kulinarne. Zupełnie inne od tych włoskich, nie tylko pod względem kuchni, ale też pod względem organizacyjnym. Chef Julian pokazał nam, że kuchnia ta jest bardzo różnorodna i daje dużo możliwości na improwizację, co ja sobie bardzo cenię. Nie będę się tu rozpisywać za dużo by nikogo nie zanudzać. Wymienię tylko dania które udało nam się zrobić.

- Tortilla patatas chips (tu nie jeden z Was doznałby szoku- jednym ze składników są... to zdradzę w którymś z moich postów)
- Tortilla española (ogromny wachlarz możliwości jeśli chodzi o składniki, co kucharz/rka to inna tortilla)
- Salmorejo de Cordobés (pasta pomidorowa)
- Cogollos al ajillo (sałata)

A do tego hiszpańskie wino, hiszpańska ceramika i hiszpańskie opowieści. Znowu miło spędziłam czas. Odsyłam do galerii zdjęć z tych warsztatów. GALERIA.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeśli masz jakieś pytania, albo uwagi pisz śmiało!
Z góry dziękuję za odzew.