MOZARELLA W KAROCY (inspiracja książka "Nigella gryzie")
1 kulka mozarelii
6 kromek pieczywa tostowego
mleko
mąka
1 jajko
sól i pieprz
oliwa z oliwek do smażenia
Na kromce* chleba układamy pokrojoną w paski (grubość 0,5cm) mozarellę. Nakrywamy drugą kromką*. Na trzech talerzach umieszczamy: mąkę, roztrzepane jajko (z solą i pieprzem) i mleko. Rozgrzewamy patelnię z oliwą. Kromki maczamy najpierw w mleku, potem w mące, a na koniec w jajku. Smażymy na złoty kolor. Można jeść z żurawiną, albo na przykład maczając w sosie pomidorowym.
*- w Poznaniu: skibce ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli masz jakieś pytania, albo uwagi pisz śmiało!
Z góry dziękuję za odzew.