niedziela, 20 stycznia 2013

Przekładaniec malinowo- jogurtowy.

          Przyszedł czas na porządki w zamrażalniku. A tam, woreczek zamrożonych malin i jeżyn. Szybko wiedziałam co z tym zrobić. Przekładaniec jest bardzo prosty do wykonania i bardzo, ale to bardzo smaczny.


PRZEKŁADANIEC MALINOWO- JOGURTOWY (przepis Nigelli)

 Sama osobiście nie trzymam się sztywno przepisu, ale dla tych, co go nie znają podam ingrediencje ;)

Składniki:

2 kubki mrożonych malin (ja dodałam także jeżyny)
4 łyżeczki cukru pudru (bez cukru, lekko kwaskowe też jest pyszne)
2 kubki jogurtu (Greckiego lub innego)
½ kubka pokruszonych ciastek (owsiane, pieguski)

Wrzucamy zamrożone maliny i cukier do blendera.  Miksujemy przez chwilę, aż do uzyskania jednolitej masy. Do szklaneczek (4) układamy po dwie łyżki malin, na to dwie łyżki jogurtu, wszystko posypujemy rozdrobnionymi ciastkami. Powtarzamy raz jeszcze układanie warstw. Deser jest gotowy do jedzenia. Ja wkładam go jeszcze na jakiś czas do lodówki.



Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Jeśli masz jakieś pytania, albo uwagi pisz śmiało!
Z góry dziękuję za odzew.