czwartek, 13 czerwca 2013

Kasza gryczana z karkówką i pomidorami.

Dziś samo zdrowie, kasza gryczana. Zawiera dużo białka, węglowodanów i składników mineralnych. Zawiera także witaminy. Ceniona jako pokarm rozgrzewający, często stosowana jest jako dodatek do gorących dań zarówno mięsnych, jak i wegetariańskich. Może także stanowić pełnowartościowy posiłek, jeśli uzupełni się go sosem i surówkami. Znam wiele osób, które nie przepadają za kaszą gryczaną, ja bardzo lubię i dziś postanowiłam pokazać Wam proste danie z jej wykorzystaniem.



KASZA GRYCZANA Z KARKÓWKĄ I POMIDORAMI.

Składniki na osobę:

kasza gryczana 100 g
kotlet z karkówki 
pomidorki koktajlowe
zioła (oregano, bazylia, mięta)
oliwa
sól, pieprz

Gotujemy kaszę. Patelni smażymy pokrojony na kawałki kotlet z karkówki. Wcześniej go przyprawiamy. Dodajemy pokrojone na połowy/ ćwiartki pomidorki koktajlowe. Gdy kasza już będzie ugotowana, wrzucamy ją na patelnie i pozwalamy aby obkleiła się ona sosem, który powstał przy smażeniu mięsa. Dodajemy posiekane zioła.






Przepis bierze udział w akcji:

Zainspiruj się kaszą!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeśli masz jakieś pytania, albo uwagi pisz śmiało!
Z góry dziękuję za odzew.