TRUFLE
Składniki:
90 g biszkoptu (tutaj połowa gotowego)
100 g czekolady gorzkiej
1 łyżka kakao
80 g masła
20 g zmielonych migdałów
1-2 łyżki cukru
4 łyżki likieru (ja dałam kokosowy)
coś w czym będziemy obtaczać trufle: kakao, wiórki kokosowe, migdały itp.Do miski wrzucamy pokruszony drobno biszkopt, startą na tarce czekoladę, pokrojone w kosteczkę miękkie masło. Mieszamy, dodajemy kakao, migdały, cukier i likier. Gdy masa będzie jednolita, wykładamy ją na blat i wyrabiamy jeszcze chwilę. Masę wkładamy do lodówki na czas co najmniej godziny. Po tym czasie możemy przystąpić do lepienia kuleczek, które obtaczamy w posypkach.
Można trufle przechowywać jakiś czas, koniecznie w LODÓWCE ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli masz jakieś pytania, albo uwagi pisz śmiało!
Z góry dziękuję za odzew.